Nem engedték be a magyar rendőrök Burgenland kormányzóját és Kismarton polgármesterét a templomba az Orbán-Merkel találkozón

2019. augusztus 21. 13:43 - szerző: 168 Óra

„Aki emlékszik arra, hogy milyen volt a határellenőrzés a vasfüggöny idején, az borzongva emlékszik vissza a magyar határőrök önkényeskedésére. Ez az önkényesség visszatért. Ironikus módon pont azon a napon, mikor a vasfüggöny lebontásának harmincadik évfordulóját ünnepelték" – így kezdődik az osztrák BVZ friss cikke, amelyben a lap azt állítja, hogy a hétfőn, Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közös részvételével, Sopron evangélikus templomában megtartott hálaadó istentiszteletre, az érvényes meghívásuk ellenére sem engedték be Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzót és Thomas Steinert, Eisenstadt (Kismarton) polgármesterét, az ÖVP tartományi elnökét.

Hans Peter Doskozil
Fotó: Youtube

Hans Peter Doskozil a BVZ-nek azt nyilatkozta, hogy nem sértődött meg, de szervezettség kívánnivalót hagyott maga után.

„Minek küldenek meghívót, ha utána nem fogadnak szívesen?"

Thomas Steiner pedig így idézte fel a történteket az osztrák lapnak: – Egy magyar szervező megmondta az őrnek, hogy Kismarton polgármestere vagyok és meg vagyok hívva. De nem érdekelte – idézi az osztrák lapot a 444.