Kitűzte a helyi választási bizottság a győri polgármester-választás időpontját

2019. november 15., 17:09

Szerző:

Január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás a helyi választási bizottság pénteki döntése szerint.

A határozat indoklása tartalmazza, hogy Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-éig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.

A határozat rögzíti az időközi választással kapcsolatos egyéb – például kampányidőszakkal, vagy átjelentkezéssel kapcsolatos – határidőket.

A helyi választási bizottság határozata ellen három napon belül lehet fellebbezni.

A szexbotrányba és korrupciógyanús ügyekbe keveredett Borkai Zsolt múlt pénteken hivatalosan benyújtotta lemondását

Önkormányzat 2019 - Megalakult a Győri Közgyűlés
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Fidesz országos elnöksége sajtóhírek szerint Dézsi Csaba Andrást ajánlja győri polgármester-jelöltnek.

Dézsi Csaba András a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek, a Fidesz-KDNP színeiben egyéni körzetből jutott be a közgyűlésbe. 1998 óta minden alkalommal győzött a körzetében. Ő az ország egyik legismertebb kardiológusa, saját TV műsora van Győrben, és húsz éve a Magyar Judo Szövetség alelnöke.

Az ellenzék Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes (Momentum) felvetésére előválasztást tarthat a városban, hogy megtalálják a legesélyesebb jelöltet. Az előválasztást Glázer Tímea is támogatja, ő alig több mint 600 szavazattal maradt alul október 13-án az akkor még fideszes Borkaival szemben.