Polgári robbanóanyag használata miatt jelentették fel Cseh Katalint, a Momentum EP-listavezetőjét

2019. január 21., 09:29

Szerző:

444 megkereste a rendőrséget, hogy miért igazoltatták, motozták meg és nézték át személyes tárgyait a momentumos Cseh Katalinnak. Mindezt egy egyetlen szó vagy tájékoztatás nélkül, hiába kérdezte, mivel vádolják. A BRFK sajtóosztálya a portálnak a következő választ küldte:

„A megkeresésében szereplő személyt a BRFK járőrei 2019. január 19-én 15 óra 55 perckor Budapest I., Fő utcában intézkedés alá vonták, igazoltatták, és mivel kezében egy lila színnel működő füstgyertyát tartott, ezért polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek ellene.”

Fotó: Facebook/Cseh Katalin

A bűn, amit Cseh Katalin elkövetett, hogy a tüntetés után egy fotó kedvéért feltartott egy játékboltban kapható füstölőt. Szó sincs tiltott pirotechnikai eszközről, egy olyan partikellék miatt történt az egész, amit szó szerint a játékboltokban árulnak. 

„Ha ez tiltott pirotechnikai eszköz, akkor miért is lehet a legófigurák mellé berakni a kosárba? És különösen: ha ez ekkora bűncselekmény, akkor miért nem avatkozott közbe a mindezt végignéző három rendőr? Minek kellett közel háromnegyed órát várni, megvárni, amíg elindulok, egyedül maradok, minek kellett majdnem tíz perc sétatávolságra, majdnem hazáig követni, és ott, a tüntetőktől jó messze igazoltatni és megmotozni? – teszi fel a kérdést. De a választ is sejti: nehéz elvonatkoztatni attól a gondolattól, hogy mostanában a békés tüntetők szisztémás vegzálása, a kiállástól való eltántorítása történik” – írja a Facebook-oldalán a politikus.

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.