Pokorni Zoltánék is feláldoznának egy kisebb erdőt egy sportcsarnokért és egy parkolóházért a XII. kerületben

2019. augusztus 27., 13:33

Szerző:

A Pokorni Zoltán polgármester (Fidesz) által vezetett fővárosi 12. kerületi önkormányzat ajánlati felhívást tett közzé egy a Kútvölgyi úton építendő parkolóház és sportcsarnok megtervezésére – szúrta ki a felhívást a Magyar Építők szakportál. A kiírásban szereplő terület a Szilágyi Erzsébet fasor és a kútvölgyi út közötti ék alakú erdőfoltra vonatkozik, ami a műholdfelvételeken látható:

Fotó: Google Maps

A kerületben élők felháborodással fogadták a kiírást, legalábbis ez derül ki a kerületi híreket közlő XII. kerület, Hegyvidék - Ittlakunk.hu Facebook-oldalon található hozzászólásokból.

A legtöbben fakivágás helyett a szomszédban botrányos állapotban álló Kútvölgyi kórház felújításának szükségességét emlegették fel.

A sportcsarnokban a kiírás szerint kialakítanak egy kézilabdapályát, de keresztben el kell férnie két kosárlabda pályának is, a lelátót pedig négysorosra tervezik. A létesítmény a kiírás szerint elsősorban a fiataloknak és az idősebb sportolni vágyóknak az igényeit lenne hivatott kielégíteni.

Áder János a tervezett Normafa-rehabilitáció helyszínein Áder János köztársasági elnök Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármester térképpel megtekintik a budapesti Normafa tervezett rehabilitációjának helyszíneit 2015. március 25-én.
Fotó: MTI /Kovács Tamás

Emellett épülne egy 12 ezer négyzetméteres parkolóház, aminek két szintje fedett, egy szint pedig szabadtéri parkolófelület lenne az elvárt tervek szerint. A szakportál megjegyzi, a kiírás része „egy 6300 négyzetméternyi alapterületet elérő, résfal mélyalapozás szerkezet tervezése is”.

A fővárosban Hegyvidék kerülete rendelkezik a legtöbb zöldövezettel, és noha a városközpont felé eső részeire is fás utcakép jellemző, a hasonló, legalább 2-3 stadionnyi erdőfoltok egyre ritkábbak – ezek egyike a Szent János Kórház szomszédságában álló terület is.