Flóbert pisztollyal és partvissal próbálta kikergetni otthonából az igazolatlan órák miatt érkező családgondozót a 78 éves bajai apa

2020. július 8., 11:01

Szerző:

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy idős férfi ellen a Bajai Járási Ügyészség. A 78 éves férfi a vád szerint 2019. december 16-án egy Baja környéki községben pisztollyal fenyegetett és felmosónyéllel megütött egy családgondozót, aki azért jelent meg a férfinál, mert a lánya több órát is igazolatlanul mulasztott az iskolából. Az apa ugyanakkor védelmébe vette a lányát.

A családgondozót a lány engedte be, de 78 éves apja trágár módon szitkozódni kezdett, és a szobába belépő férfival vitázni kezdett, majd

egy flóbert pisztollyal kezdett hadonászni, majd – hogy ráijesszen a családgondozóra – felhúzta a fegyvert.

A folyamatosan hátráló családgondozó meglökte a férfi kezét, amiben a fegyvert fogta, aztán gyomorszájon ütötte, így el tudta venni tőle a pisztolyt. Az apa az ütéstől visszaesett,

de felkapott egy felmosónyelet,

amivel a kéretlen vendég bal karjára sózott. A családgondozó kimenekült a házból és azonnal hívta a rendőrséget. A bántalmazás során a családgondozó nem sérült meg. A rendőrök lefoglalták az engedély nélkül tartott fegyvert és a felmosónyelet is, valamint a férfi fegyvertartási engedélyét visszavonták.

A szabadlábon védekező férfit a járási ügyészség fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja és felfüggesztett börtönt indítványozott vele szemben azzal, hogy

a pisztolyt és a felmosónyelet is el kell kobozni.

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.