Világviszonylatban a magyar tinik utasítják el legjobban a bevándorlókat

2020. október 30., 06:14

Szerző:

Újabb negatív rekordot sikerült Magyarorszának felállítania. 

A lengyel és a szlovák diákok is nyitottabban állnak a dologhoz – derült ki a PISA 2018-as felméréséből. A kérdésekből az is világossá vált, hogy a magyar tiniknek kevesebb tapasztalata is van a bevándorlókkal kapcsolatban, sőt a magyar gyerekek foglalkoznak a legkevesebbet a globális kihívásokkal iskolai szinten.

Az alapfeltevés szerint az emberek egyre növekvő arányban költöznek egyik országból a másikba. A felmérés során a diákoknak az alábbi négy kijelentésnél el kellett dönteniük, hogy mennyire értenek egyet vele, vagy mennyire nem: 

1. A bevándorló gyerekeknek ugyanolyan lehetőségeket kellene biztosítani az oktatásban, mint az ország többi gyermekének.

2. Azoknak a bevándorlóknak, akik több éve egy országban élnek, szavazati jogot kellene biztosítani a választásokon.

3. A bevándorlóknak lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy továbbra is a saját szokásaik és életmódjuk szerint éljenek.

4. A bevándorlóknak pontosan ugyanolyan jogokkal kellene rendelkezniük, mint bárki másnak az országban.

 

(Kölöknet

 

14:22

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére szerdán.