Pintér Sándor volt cége is őrzi az MTVA székházát, ahonnan országgyűlési képviselőket hajítottak ki hétfőn

2018. december 18., 14:54

Szerző:

Az mfor fedezte fel a párbeszédes Tordai Bence élő közvetítéseiben, hogy a korábban hét éven át Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában lévő Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. biztonságijai is őrizték az MTVA székházát, ahonnan hétfőn kihajították a két független országgyűlési képviselőt, Szél Bernadett-tet és Hadházy Ákost, a DK-s Varju Lászlót pedig borda- és lábsérülés miatt mentő vitte el. Bár a portál sem az MTVA honlapján, sem a közbeszerzési értesítőben nem talált olyan szerződést, amelyet az MTVA Civil Biztonsági Szolgálattal kötött volna, a a cég logójával díszített ingük tanúsága szerint a biztonságiak a helyszínen voltak. Az MTVA egyelőre nem válaszolt az ügyben neki feltett kérdésekre.

Fotó: mfor/Tordai Bence Facebook-videója

A Civil Biztonsági Szolgálatot 2001-ben alapították, 2010 -ig volt Pintér Sándor tulajdonában. Nagy közbeszerzési sikerszériát tudhat maga mögött, tavaly több mint 12 milliárd forintos árbevétel mellett 1,1 milliárd forint profitot termelt, amelyből a tulajdonosai 20 millió forintot fizettek ki osztalékként. Többnyire konzorciumban indul az MVM-től, a Szerencsejáték Zrt.-től, a Terror Háza Múzeumtól és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől is kapott megbízásokat,  Igazgatója Tasnádi László, aki Belügyminisztérium  rendészeti államtitkára volt 2016 végéig, és az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tartozott az irányítása alá.

Hétfőn az Index pendítette meg, hogy az MTVA székházának a fegyveres őreinek adott esetben a Belügyminisztérium, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Honvédelmi Minisztériumból és az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság utasításait is végre kell hajtaniuk, így az,ami hétfőn történt, belügyminisztériumi utasításra is történhetett.  A hvg.hu hétfőn megkérdezte Pintér Sándortól, hogy ő adott-e utasítást a fellépésre az MTVA biztonsági őreinek, de nem kapott egyértelmű választ.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.