Pintér Sándor szerint nincs gond, éppen elegendő rendőr és tűzoltó szolgál Magyarországon

Már hogy lenne létszámhiány?

2018. november 19., 20:21

Szerző:

Írásbeli kérdésekkel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez Vadai Ágnes, a DK parlamenti képviselője, amelyben arról érdeklődött, hogy mekkora létszámhiánnyal küzd a rendőrség és a tűzoltóság. A kérdés teljesen jogos annak fényében, hogy a két szervnél brutális mennyiségű túlórákat számolnak el az állomány tagjainak.

Pintér Sándor azonban úgy döntött, pontos adatok helyett egyetlen, sokkolóan magabiztos mondattal válaszol majd.

Az érintett szervek az eredményes feladatellátásukhoz szükséges létszámmal rendelkeznek - írta a belügyminiszter.

Nehéz ezzel az érveléssel vitatkozni, tekintettel arra, hogy Pintér Sándor nem közölt arra vonatkozó számokat, hogy pontosan mennyi rendőr vagy tűzoltó szükséges az „eredményes feladatellátáshoz”.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.