Pintér Sándornak nem sikerült megnyugtatnia az Erdogan-féle iskolája miatt aggódó ferencvárosiakat

2019. november 28., 14:36

Szerző:

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatása előtt kért tájékoztatást Pintér Sándortól a kerületükben helyet kapó, terrorszervezetekkel is kapcsolatban álló iszlám iskolával kapcsolatban.

Szerette volna megtudni, hogy az esetleges köz-, és nemzetbiztonsági kockázatok feltárása érdekében elvégezték-e az ilyenkor szükséges biztonsági ellenőrzéseket, készült-e megfelelő alaposságú kockázatelemzés az Alkotmányvédelmi Hivatalnál és a Terrorelhárítási Központnál, valamint: készült-e átfogó jelentés a kormányfő részére a biztonsági kockázatokat feltáró ellenőrzésekről.

Baranyi Krisztina azt mondta, hogy a kerületi lakosság egy része kifejezetten aggódik az iskola miatt, többen attól tartanak, hogy a költözés után lányokat fognak megerőszakolni a kerületben a jövevények.

A polgármester ma  a Facebookon ismertette a belügyminiszter válaszát, amely szerinte arról tanúskodik, hogy 

„Pintér miniszter úr nem erőltette meg magát kimerítő válasszal".

A belügyminiszter ugyanis mindössze ennyit közölt:

„Amennyiben felmerül nemzetbiztonsági kockázat, úgy a szolgálatok a megelőzés, az elhárítás és megakadályozás érdekében szükséges intézkedéseket megteszik."

(A 24.hu nyomán)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.