Pintér Sándor azt próbálja magyarázni, hogy a rendőrségnek nincs hatásköre az MTVA-székháznál

2019. január 17. 16:57 - szerző: 168 Óra

„Abban az esetben, ha egy közintézmény az országgyűlési képviselő megítélése szerint nem – vagy nem maradéktalanul – biztosítja a belépést vagy az épületben tartózkodást, a megsértett jogosultság érvényesítésére, annak kikényszerítésére a rendőrség hatáskörrel nem rendelkezik” – válaszolta Pintér Sándor belügyminiszter Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére, aki azt firtatta, miért nem védték meg a törvényes jogaikat gyakorolni próbáló ellenzéki képviselőket a rendőrök a közmédia székházában az erőszakoskodó őröktől.

Vagyis a belügyminiszter álláspontja szerint bármelyik közintézmény megtagadhatja a képviselők belépést, és ha ott erőszakot alkalmaznak ellenük, az ellen a rendőrök nem védik meg őket.

Pintér Sándor válaszában hozzátette, a székházban történt eseményekkel összefüggésben több feljelentés is érkezett a rendőrségre, amelyeket az ügyészséghez továbbítottak. A miniszter állítása szerint sem tárcája, sem az alá tartozó bármely szerv nem adott utasítást az MTVA biztonsági őreinek. Mint megírtuk, a székházat védő Civil Biztonság Szolgálat Zrt. – amely számos volt rendőrt alkalmaz – korábban Pintér Sándor tulajdonában volt.