Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép lázas pilótáját

2020. január 29., 06:34

Szerző:

Mentő szállította el a Shanghai Airlines kedden 19:37-kor landoló járatának pilótáját - tudta meg a Magyar Hang egy, a repülőtéren dolgozó munkatárstól. A gép Shanghajból érkezett a Ferihegyi repülőtérre. A szemtanú szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el.

A lap értesüléseit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztálya is megerősítette, de hangsúlyozták, hogy semmi jel nem utal koronavírusra. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az Országos mentőszolgálat a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültség szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel nem merült fel a fertőzés gyanúja, az utasok speciális intézkedés nélkül hagyhattál el a repülőgépet.

A Magyar Hang máss forrásból úgy értesült, hogy a gép kapitánya még a levegőből azt a tájékoztatást adta, hogy az elsőtiszt 39,5 fokos lázzal küzd már nyolc órája. Egy másik forrásuk pedig cáfolta, hogy az elsőtiszt eszméletlen lett volna a budapesti landolás után.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.