Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Megtalálták a jogi megoldást, Pikó András leállítja a kilakoltatásokat Józsefvárosban

2019. október 26. 12:44 - szerző: Ágoston Zoltán

Már csak az ő aláírására van szükség, és leállítják a kilakoltatásokat Budapest VIII. kerületében – derült ki Pikó András józsefvárosi polgármester szombat délelőtti Facebook-posztjából.

A politikusnak ez az első döntése volt az október 13-i választási győzelme után. Azért kellett várnia vele, mert a fideszes ellenfele, Sára Botond kifogást nyújtott be az eredmény ellen, és bár ezt elutasították, jogerős döntéssel a háta mögött csak hétfőn foglalhatta el a hivatalát. Ráadásul e kellett hárítani még egy akadályt, a kilakoltatási moratórium hatályba lépéséhez ugyanis bizottsági döntésre is szükség van, az immár ellenzéki többségű testület azonban csak november 7-én tud megalakulni. Aki a jogi megoldást megtalálta a VIII. kerület távozó jegyzője volt. Ő konstruktivitást ígért, és úgy tűnik, be is tartotta a szavát.

Pikó András az egyik pénteki Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, a kilakoltatások leállítása nem azt jelenti, hogy többmilliós adóssággal bárki bármeddig lakhat az önkormányzati bérlakásban, de azt igen, hogy elhelyezés nélkül nem lakoltatnak ki senkit.

A kilakoltatási moratórium november 15-én lép életbe.

(A Mérce nyomán)