„Sára Botond Kocsis Máté háta mögé bújva rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást”

2019. szeptember 12. 19:42 - szerző: 168 Óra

Két laptopot foglalt le a rendőrség Pikó András kampányközpontjában.

Egy nem is érintett önkéntes és Udvarhelyi Tessza kampányfőnök laptopját foglalta le a rendőrség a tegnapi házkutatáson – nyilatkozta Pikó András, a VIII. kerület ellenzéki polgármester-jelöltje az Indexnek.

A helyi választási bizottság egy hétfői cikk alapján tett feljelentést. A Magyar Nemzet azt feltételezte, hogy Pikóék csalnak, amit az ellenzék tagadott. A rendőrség a feljelentés után megszállta az ellenzéki politikus kampányközpontját. A polgármester-jelölt szerint politikai oka lehetett ennek.

– Tegnap személyesen is megtapasztaltam Sára Botond programjának lényegét. Kocsis Máté háta mögé bújva rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást. Ez nem fog sikerülni, mert a döntés józsefvárosiaké, akik nem ezt érdemlik

– mondta Pikó András.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón azt mondta, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, és hogy a rendőrség nem politikai megrendelésre dolgozik. Hozzátette, hogy az lenne a furcsa, ha nem indítana eljárást a választási bizottság jelzésére.

Fotó: Facebook

hvg.hu eközben arról ír, hogy az elmúlt 10 évben többször jelentették fel a Fideszt az úgynevezett Kubatov-listák miatt. Hangfelvételek, videók, képek és oknyomozás tanúsága szerint ugyanis a Fideszben listázták a választókat, vezették róluk, hogy támogatják-e a pártot vagy sem. A portál nem találta sehol nyomát, hogy bármelyik feljelentést követően házkutatást tartott volna a rendőrség a Fidesz-székházban.

Azt mi tesszük hozzá, hogy a május 26-i EP-választást megelőzően fideszes országgyűlési képviselők, Zsigmond Barna Pál és Simonka György is kiposztolta Facebook-oldalára, hogy a Kubatov-lista alapján hívogatja a választópolgárokat és buzdítja őket a kormánypárt melletti szavazásra.