Élő adásban támadta meg Tordai Bencét egy vélhetően Fidesz-szimpatizáns férfi Pikóék tüntetésén

2019. szeptember 14., 10:50

Szerző:

Tordai Bencét, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét egy vélhetően fideszes férfi elkezdte lökdösni pénteken a Pikó András és kampánycsapata melletti tüntetésen – számol be róla a Klubrádió.

Tordai Bencét élő adásban kérdezte a józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt mellett tartott tüntetésen a rádió a Tarlós István-féle megafonos incidensről. Ekkor lépett oda hozzá egy férfi, aki feltehetően a Fidesz szimpatizánsa és azt kiabálta neki, hogy 

„engem nem akarsz lökdösni, úgy mint Tarlóst?”. 

A képviselő később Facebook-bejegyzésében azt írta, az illető lökdösni kezdte, végül megpróbálta megrúgni és megütni, és belekapott a szemébe.

„Egy feljelentést nem ér meg a dolog, de azért kiposztolom, mert elegem van mára az agresszív fideszesekből”

– írta Tordai Bence.

 

Az ügy előzménye, hogy pénteken egy nyilvános eseményen kívánt fát ültetni Budapesten Tarlós István főpolgármester, ahol megjelent Tordai Bence is. A képviselő néhány méterre egy rögtönzött sajtótájékoztatót tartott arról, hogy Tarlós István nem kíván kiállni nyilvános vitára Karácsony Gergellyel, mire Tarlós odalépett Tordaihoz, és egy megafonnal a kezében a politikus arcába üvöltve, személyeskedve sértegette Tordait.

 

Tordai Bencét azt nyilatkozta a Klubrádiónak, hogy szerinte Tarlósnak „elgurult a gyógyszere”, ilyet még nem élt meg a politikus. Hozzátette, hogy bár nem akarja dicsérni, Tarlós István egyébként jobb, mint a Rogán Antalok és Kocsis Máték, de ők egy csapat, a városvezető a Fidesz helytartójaként működik. Véleménye szerint Tarlós idegességének az is lehet az oka, hogy szoros a verseny a közvélemény-kutatások szerint közte és az ellenzék főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely között.

Azt mondta, hogy a főpolgármester háromszor utalt arra, hogy szeretné őt megverni. Tordai megjegyezte azt is, hogy „ilyen instabil jelölttel kampányolni nem egy álom”.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.