Petíció indult a túl nehéz matematika érettségi miatt

2019. május 7., 19:06

Szerző:

Petíció indult annak érdekében, hogy országos szinten csökkentsék a matematika érettségi ponthatárait. A petíció elindítója, Pósa Anikó azzal indokolta a kezdeményezést, hogy az idei matematika írásbeli vizsga nehézsége meghaladja a középszintet.

Az aláírók szerint irreálisan nehezek voltak a feladatok. Vélhetően az a céljuk ezzel, hogy kevesebb pont is elég legyen az érettségi érdemjegyeihez, és nem az egyetemi ponthatárok csökkentését akarják elérni.

Az idei érettségi feladatait és nem hivatalos megoldásait az Eduline oldalán lehet megnézni.

Fotó: MTI/Balázs Attila

(A 24.hu nyomán.)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.