Persze, hogy nem adta le a köztévé az ellenzéki petíciót

2018. december 19., 22:13

Szerző:

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, vagyis a tartalomért felelős kiadó vezetője szerda délután ugyan átvette Tordai Bencétől a köztévé épületében az ellenzék követeléseit tartalmazó pendrive-ot, de nem ígérte meg, hogy le is fogják adni, mert a köztévében a legerősebb szabály a szerkesztői szabadság. Mindezt rezzenéstelen arccal.

Reméljük, senki nem lepődik meg, de a követeléseket természetesen nem adták le. Tordai Bence és a Párbeszéd politikusainak látogatásával viszont a késő délutáni és az esti híradóban is foglalkoztak. Megtudhattuk, hogy az előcsarnokig jutó Tordai Bence látogatása jogsértő volt és politikai nyomást gyakorolt a szerkesztőkre. (Akik ezek szerint minden politikai nyomásnak remekül ellenállnak. Vagy Tordain kívül még nem érte őket semmilyen presszió, és maguktól végzik úgy a dolgukat, ahogy.)

De azt is megmagyarázták, miért nem került adásba a pendrive-on lévő felvétel. Nem fogják elhinni: azért, mert 

„az semmi olyat nem tartalmazott, amit ne mutattak volna már be több helyen, vagy ne hangzott volna el a tüntetéseken.”

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.