Pénzbírságot kapnak az elszabadult fideszes KRESZ-tábla zúzók Vácon

2018. április 23. 12:05 - szerző: 168 Óra

Garázdaság vétsége miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozza a Váci Járási Ügyészség azokra a helyi fideszes önkormányzati képviselőkre, akik tavaly októberben kiadósat randalíroztak a saját városukban.

Az Átlátszó fél évvel ezelőtt írta meg, hogy egy társaság tagjai szemetest borítottak fel és közlekedési táblát döntöttek ki a helyükről, valamint egy éjjel is nyitva tartó bolt alkalmazottjával kötekedtek.

A randalírozásból rendőrség eljárás lett; a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) közölte, hogy közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomozás indult a váci kapitányságon.

Az ügyben nyilatkozat adására illetékes Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla a portál megkeresésére azt válaszolta, hogy egy férfival szemben garázdaság vétsége miatt emeltek vádat. 

Az illető 2017 szeptemberének egyik éjszakáján Vácott egy dohánybolt előtt

egy közlekedési jelzőtáblát húzott maga után, egy másik jelzőtáblát kihúzott a helyéből, a földre dobta, valamint sörös üveget és dobozt dobott az úttestre.

A váci FIDESZ-KDNP szervezet elnöke, Pető Tibor, a város alpolgármestere – aki a választás éjszakáján az „Egyszerűen senkik vagytok hej, hej" rigmussal üzent a veszteseknek – korábban azt mondta, hogy majd ha a rendőrség eljárása megállapítja a három ember felelősségét, akkor döntik el, hogy mi legyen az eset következménye. Még nem reagált a lap megkeresésére.