Több száz milliárd forintot szórhat el még a két ünnep között az Orbán-kormány

2019. december 25., 11:31

Szerző:

Karácsony előtt 200 milliárd forintot már sikerült, a két ünnep között pedig még több száz milliárd forintot szórhat el jellemzően sport- és egyházi célokra az Orbán-kormány – idézi a 24.hu a Népszava cikkét.Erre két forrásból jön össze  pénz,

  • a Magyar Nemzeti Bank becslése szerint a 2019-es adóbevételek 360 milliárd forinttal haladják meg a várakozásokat,
  • ráadásul befutottak az EU-s források is.

Ez azt jelenzti, hogy így az év vége felé több száz milliárd forintos mozgástér áll az Orbán-kormány előtt. Bár ezt a pénzt nyilván lehetne a költségvetési hiány vagy az vagy az államadósság csökkentésére fordítani, az elmúlt évekre inkább az volt a jellemző, hogy az Orbán-kormány sportra és egyházakra zúdított pénzesőt.

Az eddig elköltött 200 milliárd pluszbevételből 79,4 milliárd forintot a kórházak helyzetének a rendezésére szánnak, de  kap milliárdokat a Volán és a MÁV is a pénznyelő MTVA-ról nem is beszélve.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.