Rengeteg pénzt dobtak össze az emberek Hadházy Ákos büntetésére, miután a politikus hazug tolvajnak nevezte Orbán Viktort

2019. november 5. 12:32 - szerző: 168 Óra

„Több táblányi pénz gyűlt össze az Önök jóvoltából, a mostani büntetésen felüli összeget is arra fogom használni, hogy azokhoz is eljussanak a Fidesz mocskos ügyei, akik elől az agymosó propagandagépezet elrejteni szeretné"

– írta a Facebookon Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő. A bejegyzést a 24.hu szúrta ki.

Hadházy Ákost 329 ezer forintra büntette Kövér László házelnök, miután a képviselő  táblákat tartott a beszédet mondó Orbán Viktor kormányfő elé. A táblákon az volt olvasható, hogy „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”, valamint „Stop propaganda, stop korrupció!”

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Volt egy harmadik táblája is, „A lónak a faszát" felirattal, amely ugyan nem került közvetlenül Orbán Viktor elé, a kormánypárti média valamiért mégis csak erről cikkezett napokig, a többit szóba se hozta.

  

Hadházy Ákosra a táblák felmutatása közben kormánypárti honatyák vetették rá magukat, de ők megúszták jóval enyhébb rendbírsággal is. A független képviselő a büntetés után arra kérte az embereket, hogy ha úgy gondolják, hogy csak az igazságot mondta ki az ülésteremben, támogassák a munkáját. A jelek szerint úgy gondolják.