Penészes szendvicseket talált a gyerekszobában, pálcával akarta móresre tanítani gyerekeit a tatabányai mintaapa

2019. november 19., 14:52

Szerző:

Kapcsolati erőszak bűntettével vádolják azt a tatabányai családapát, aki rendszeresen verte a gyerekeit.

A vádlott egyedül nevelte két kiskorú gyerekét, egy 12. életévét betöltött kislányt, és egy 8 éves fiút. Tavaly októberben a gyerekszobában elrejtve, az ágyak mögött, penészes szendvicseket talált, ami miatt begurult. Keresni kezdte a család tabletjeit, de kiderült, hogy a gyerekek korábbi állításával szemben már nincsenek meg, mivel összetörték és kidobták a kukába. Az apa emiatt még idegesebb lett, a szekrény tetejéről levett egy pálcát, amellyel az egyik gyereket kétszer, a másikat egyszer megütötte, és fel is pofozta őket. A férfi ezután azzal fenyegette a gyerekeit, hogy másnap bemegy az iskolába és ha valamilyen problémáról hall, újra bántani fogja őket.

A gyerekek másnap az iskolában elmondták a pedagógusoknak, hogy mi történt. Azt is elpanaszolták, hogy félnek hazamenni.

A két gyereknek nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – írja az Ügyészség.

Az apát a bíróság a 2018. december 13. napján jogerős határozatával szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt 3 év időtartamra próbára bocsátotta. Az ügyészség a vádiratban indítványozta a próbára bocsátás megszüntetését, továbbá azt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

(

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.