Oklevéllel kecsegtetik a tanárokat, hogy a nyári szabadságuk alatt versenyezzenek a legjobb tanmenet megírásáért

2020. augusztus 8., 11:11

Szerző:

Az új Nemzeti alaptantervhez és kerettantervekhez igazított tanmenetekkel lehet pályázni az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (EMMI) - vette észre a hvg.hu.

Szeptembertől az 1., 5., és 9. évfolyamain az új Nemzeti alaptanterv alapján kezdődik meg a tanítás, és ehhez kapcsolódva megjelentek a kerettantervek is, így a pedagógusok megalkothatják a saját – ezekre épülő – tanmeneteiket.

A minisztérium pályázatot hirdetett „EMMI tanmenet pályázat 2020” címmel, amire várják a „legeredetibb, a tanulók fejlődését szolgáló” és a központi tartalomszabályozókkal összhangban elkészült tanmeneteket.

Díjazás is van. Idézve az iskolákba kiküldött EMMI-levélből: „A legjobb tanmenetek közül válogatva (a szakértői bizottság javaslata alapján) néhány tanmenetet az Oktatási Hivatal aloldalán tesznek közzé.

A közzétett tanmenetek szerzői elismerő oklevelet kapnak.”

Aki hajt a busás díjazásra, augusztus 20-ig nyújthatja be a pályázatát.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.