Pécsen valakik rendszeresen ellopják a fényvisszaverő zászlókat a zebráknál, hátha elüt valakit egy autó

2019. január 23., 14:19

Szerző:

Pécsen három veszélyes gyalogátkelőnél helyeztek el tavaly tavasszal láthatósági zászlókat a járókelők biztonságának érdekében.

Az eszközöket azonban sajnálatos módon időről időre ellopják.

Ebben a városban is többször történt az utóbbi időben gyalogosgázolás, a legtöbb esetről elmondható, hogy a hátterében valamilyen emberi mulasztás áll. Ez azt jelenti, hogy ezek a balesetek a szabályok betartásával megelőzhetőek lennének.

Nyugaton már elterjedt a gyalogoszászló használata a zebráknál, és ahol átkelés közben ilyet lengetnek az emberek, érezhetően kevesebb a baleset. Magyarországon is több városban kihelyeztek már ilyen fényvisszaverő lobogót – írja a Bama.

Fotó: Zászlót a veszélyes zebrákra!/Facebook

Dunaújvárosban egy filantróp civil tavaly novemberben láthatósági mellényeket helyezett el egy veszélyes kereszteződésnél, de azokat is ellopták. A férfi ezután úgy döntött, hogy mellények helyett zászlókat tesz ki, de a pécsi precedens után nincsenek illúzióink. 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.