Zokogó gyermekeik szeme láttára akartak kirabolni a szüleik egy utast a buszon, majd lelökték a járműről

2019. december 14. 21:05 - szerző: 168 Óra

Sírva nézte végig két kisgyerek egy pécsi buszmegállóban, ahogy szüleik megpróbálnak kirabolni valakit. Az elkövetők egy férfi pénztárcáját próbálták elvenni, lökdösték és kiabáltak is vele. A látványtól a gyerekek sokkos állapotba kerültek. Az elkövetőket végül elfogták és őrizetbe vették - tudta meg az ATV Híradója.

„Amikor az utas ezt észrevette, a táskát jobban magához szorította, amikor a buszmegállóba beálló buszról a nő lelökte a sértettet majd utána ment. A buszmegállóban a nő ismét megpróbálta elvenni a férfi táskájából a pénztárcát, addigra már leszállt a buszról az élettársa is, és ő is lökdösni kezdte a sértettet, a lopás így is meghiúsult." - nyilatkozta Berlász Viktória, a Baranya Megyei RFK szóvivője.

A tettesek élettársak, két kisgyermekük is szemtanúja volt a rablásnak. A gyerekek annyira megijedtek, hogy percekig nem tudták abbahagyni a sírást, sokkot kaptak.

"Nem csak az a probléma hogy egy rablási kíséreltet próbált meg az elkövető végrehajtani és lelökte a sértettet a buszról és mivel nem sikerült elsőre a rablás ezért megpróbálta még egyszer kirabolni úgy hogy az elkövetők gyermekei ezt végignézték, tehát egy plusz tényállás is megvalósult, a kiskorú veszélyeztetése, így vele szemben halmazati büntetésül, 12 év szabadságvesztés is kiszabható." - fogalmazott Meggyes Attila ügyvéd.

A környéken élők szerint mindennapos, hogy lökdösik és szidalmazzák őket a fiatalok.