Egy százmilliós szabálytalan szerződés miatt már ki is rúgták az egyik pécsi városi cég ügyvezetőjét

2019. november 14., 18:01

Szerző:

Kötelezettségszegés miatt a pécsi közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén azonnali hatállyal visszahívta Vincze Balázst, a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nonprofit Kft. ügyvezetőjét a cég átvilágítása után – derül ki Péterffy Attila új pécsi ellenzéki polgármesternek a Szabad Pécs portálhoz eljuttatott közleményéből. A visszahívás oka az, hogy Vincze Balázs nem kért engedélyt a pécsi önkormányzattól egy nettó 165 millió, azaz bruttó 209,6 millió forintos szerződés megkötéséhez egy városi rádiót fenntartó céggel. Ilyen értékű szerződésekhez önkormányzati engedélyre van szükség. 

Péterffy Attilának az egyik választási ígérete volt az önkormányzati cégek teljes átvilágítása.

Vincze Balázs
Fotó: YouTube

Vincze Balázs volt egyébként, aki elvitte a balhét, miután 2018 áprilisában Pécsről száműztek egy Alföldi Róbert főszereplésével készült színdarabot.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.