Páva Zsolt hiába próbálta elűzni a pécsi civileket, mégis lett tető a fejük felett

2018. január 11., 09:36

Szerző:

„Lesz tető a fejünk fölött” – bizakodtak a múlt év végén egy elhíresült Facebook-bejegyzésükben a pécsi Emberség Erejével Alapítvány vezetői, illetve a civil szervezet Erősödő Civil Közösségek (ECK) programban dolgozó munkatársai. Volt okuk a bizakodásra, egy magánszemélynek köszönhetően valóban lett tető a fejük felett – írja a szabadpecs.hu

A civilek megegyeztek, és most normális piaci áron bérlik a Citrom utcai irodát. Az ingatlan tulajdonosa pontosan tudta, milyen mély darázsfészekbe nyúl, a botrány után ugyanis ő kereste meg a civileket, hogy neki lenne kiadó ingatlanja, ami alkalmas lehet nekik, és ő nem fél kiadni nekik.

Emberség Erejével Alapítvány
Fotó: Ruprech_Judit

A jelek szerint Pécsett nem hallgatott mindenki a fideszes országgyűlési képviselőkre, helyi önkormányzati képviselőkre és a hibátlan gazdálkodása okán egyébként állami gyámság alá vont polgármesterre. Mint ismert ugyanis, ők több fronton is tiltakoztak az általuk csak „Soros-kampányközpontnak” nevezett iroda létesítése ellen. És arra biztatták a pécsieket, hogy ne adják ki a civileknek az üzletüket. Sőt, egy (amúgy semmilyen jogi következménnyel nem járó) nyilatkozatot is elfogadott a pécsi városházi Fidesz-frakció,  ami ellen aztán nem kis tüntetés lett Pécsett, és születtek egymás után a felháborodott nyilatkozatok.

Az Emberség Erejével Alapítvány munkáját nemrég riportban mutattuk be.