Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Páva Zsolt azt mondta, hogy nem lehet hirdetni a pécsi villanyoszlopokon, de a Fidesz mégis plakátolt

2019. május 21. 15:17 - szerző: 168 Óra

A budai külvárostól az egyetemvárosig már tele is aggatta aggatta a villanyoszlopokat a kormánypárt.

Tóth Bertalan MSZP-elnök megkeresésére Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere korábban közölte: nem járul hozzá ahhoz, hogy a Pécs közterületein lévő városi tulajdonú villanyoszlopokon politikai hirdetések jelenjenek meg.

Ez nyilvánvalóan az ellenzéki erőket sújtja igazán, mert a Fidesznek számos más megjelenési lehetősége van.

Ehhez képest hétfőn Fidesz-plakátok lepték el Pécsett a budai külvárostól az egyetemvárosi részig a villanyoszlopokat – írja és mutatja a Pécsi Stop.

Újra megnyílt az Uránia mozi Pécsett
Fotó: Sóki Tamás

Az eset nem egyedülálló, sőt inkább tipikus. Május elején Czeglédy Csaba, a DK EP-választási listáján szereplő ügyvéd azt kérte a Garancsi István érdekeltségéhez tartozó, oszlopreklámokra specializálódott ESMA-tól, hogy a kampány idején helyezze ki az ellenzéki párt plakátjait.

Az ESMA azonban az ELMŰ-re hivatkozva elutasította a kérést, azzal, hogy a tulajdonossal, azaz az ELMŰ-vel kötött szerződésük ezt kizárja. Miközben a Fidesz plakátjai számos településen már rég kint voltak a villanyoszlopokon.

Czeglédy Csaba ezért a Pest megyei Választási Bizottsághoz fordult kifogással, amelynek a testület helyt adott, egyúttal kimondta: az ESMA megsértette az esélyegyenlőség elvét.