A halottszálltási pénzt sikaszthatta el az ex-boncmester, aki éjszakánként furcsa rituálékat rendezett a pátyi horrortanyán

2020. június 26., 13:05

Szerző:

Egyfajta sikkasztás lehetett az oka, hogy a pátyi horrorház tulajdonosa hazavitte a rábízott holttestek egy részét. A korábban bonc­segédként dolgozó halottszállító ugyanis így megtarthatta a testrészek, embriók hamvasztására szánt pénzt – írja a Magyar Nemzet, amely pár napja még azt valószínűsítette, hogy R. Dénes emberi szervekkel kereskedhetetett.

A lap most arra hívja fel a figyelmet, hogy a halottszállítók a szerződésük szerint pénzt kapnak a szállításért, kérdés, hogy ebben az összegben benne van-e például a hamvasztás költsége is (akár halottról, akár amputált végtagról van szó).

Ha nem történik meg a hamvasztás, akkor az tiszta nyereség a halottszállítónak.

Az eddigi információk szerint ez a rendhagyó sikkasztás a legvalószínűbb magyarázat a történtekre – írja a kormánylap, amely szerint a nyomozók is ezt a verziót tartják a legreálisabbnak.  

Vitathatatlan tény viszont, hogy R. Dénes éveken át hordta haza lebukás nélkül a halottak testrészét, ami azt jelzi, hogy komoly probléma van a halottszállítók tevékenységének nyomon követésével. Senki nem tudja hitelt érdemlően megmondani, hogy mi fog történni a maradványokkal, amikor a halottszállító elviszi azokat a proszektúra területéről.

A pátyi horrorházzal kapcsolatban helybéliek arról beszéltek, hogy a gyanúsított éjszakánként tüzet rakott egy üst alá. Elképzelhető, hogy így semmisíthette meg a haza­hurcolt maradványok egy részét – jegyzi meg a Magyar Nemzet.