Patkányinvázió miatt nem mehettek óvodába Zuglóban a gyerekek

2019. május 14., 12:04

Szerző:

„A telephelyóvodánk óvodapedagógusai május 7-én, kedden jelezték, hogy a csoportszobában az egyik ablak alatt kaparászást lehet hallani és büdös van. A már korábban megbontott ablakpárkány alatti üregben állati ürüléket találtak" – írta Zugló jegyzőjének gyors segítséget kérve a Zuglói Herminka Óvoda vezetője májis 9-én.

Az Index birtokába került, május 9-i keltezésű levél szerint az óvodavezető azonnal értesített egy rovar- és kártevő-mentesítést végző szakembert, a történeteket az óvodavezető azonnal bejelentette a fővárosi patkányirtó cégnek, az RNBH Konzorciumnak, amelynek egy munkatársa

másnap

meg is jelent, és hypót öntött és mérget tett a nyílásba. A patkányürülék eltávolítását azonban nem vállalta, arra hivatkozva, hogy nem kompetens ebben.

Az óvodavezető azt is jelezte a jegyzőnek, hogy csütörtökre akkora volt a bűz, hogy „a csoportszoba alkalmatlanná vált a gyermekek fogadására”. A szülőket arról tájékoztatták, hogy „az esőzések miatt a csatornarendszerrel probléma adódott”.

Így az adott csoportba járó gyerekeknek otthon kellett maradniuk.

Fotó: Youtube

Az  RNBH Konzorcium a lapnak megerősítette a történeteket. 

A zuglói önkormányzat az Index kérdésére azt írta, hogy a jegyző azonnal intézkedett a takarításról és a fertőtlenítésről. „A falat, ahol járatot találtak, hétfőn kibontják, amennyiben bármilyen mozgást észlelnek, úgy még további egy hetet húzódhat a visszaköltözés, hiszen akkor ismét ki kell hívni a rágcsálóirtót, majd befalazni a megbontott szakaszt.”

Az önkormányzat hozzátette, hogy 

két óvodából kaptak bejelentést, hogy patkányt észleltek, de a a másik intézményt nem nevezték meg

– írta a lap.

Karácsony Gergely polgármester a múlt héten bejelentette: egyre többkerületi közintézménytől kap jelzést a patkányok elszaporodásáról, ezért helyi forrásból kezdenek patkányirtásba. Mivel azonban ez fővárosi feladat, be fogják nyújtani a számlát.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.