Parragh László szerint pont olyan ellenzéki blöff az általános sztrájk, mint a netadó elleni tiltakozás

2019. január 4., 12:09

Szerző:

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (aki nem mondja meg mennyit keres, mert nem akarja idegesíteni az embereket a csillagászati összeggel) ellenzéki politikai blöffnek nevezte az általános sztrájk létjogosultságát, jelenleg a túlóratörvénnyel akarják megmozgatni az embereket, korábban már láthattunk ilyen próbálkozást az internetadó kapcsán is. A kamara vezetője szerint rövid és hosszú távon egy­aránt káros lenne egy országos munkabeszüntetés.

Rövid távon, akár egy-két napos termeléskiesés is kisebb GDP-növekedést eredményezne, hosszú távon pedig a stabilitásról alkotott nemzetközi, piaci megítélésünket csorbítaná az általános, országos munkabeszüntetés.

Az így keletkező gazdasági károk pedig végső soron a dolgozók bérfelzárkóztatását sodornák veszélybe. Parragh kiemelte: egyelőre nem érkeztek visszajelzések tömeges sztrájkkészültségről – írja a Magyar Idők.

A sztrájk annyira blöff, hogy a szakszervezetek egy négypontos követeléslistában már rögzítették is az országos munkabeszüntetés céljait. A Népszava szerint a szakszervezetek a szombati budapesti demonstráción meghirdetik a decemberi utcai megmozdulásokon sokak által követelt országos sztrájkot.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.