Nem tudjuk, hogy Matolcsy elnök úr miről beszél – Válaszolt Parragh László a MNB-elnök kemény kritikájára

2020. április 17., 19:40

Szerző: Árpási Bence

Egészen furcsa nyilatkozatháború robbant ki pénteken. A Magyar Nemzeti Bank elnöke komoly kritikát fogalmazott meg a kormányközeli körökbe szintén bejáratos iparkamarai elnökkel, Parragh Lászlóval szemben.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank épületében 2020. április 16-án.
Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint fogalmazott,

"Parragh László is belépett a fakenews-gyártók körébe, amikor azt állította, hogy az MNB hitelprogramjai nem finanszírozzák a mikro- kis- és középvállalkozásokat. Aligha tévedhetett volna nagyobbat."

A 168 Óra megkereste a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Parragh Lászlót, aki az alábbi reakciót adta lapunknak Matolcsy György szavaira:

„Nem tudjuk, hogy Matolcsy elnök úr miről beszél. Olyat sohasem állítottunk, hogy az MNB hitelprogramjai nem finanszírozzák a hazai kis- és középvállalkozásokat."

Parragh így folytatja:

"Mindig azt hangsúlyoztuk, hogy a teljes szektort finanszírozó, egymás mellett jól megférő termékekre van szükség. Az NHP programok a legkisebbek mellett a legnagyobbakat is tudják finanszírozni, míg a legkisebbek számára többféle lehetőség is elérhető.

Mint a makrogazdaság meghatározó szereplője, az MNB remekül végzi a dolgát, az MKIK pedig objektíven képviseli a magyar gazdaság érdekeit." 

- áll a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének állásfoglalásában.