A Fidesz nem támogatja a javaslatot, hogy Mészáros Lőrinc és oligarchatársai is járuljanak hozzá a válságkezeléshez

2020. május 12., 11:25

Szerző:

Kedden tárgyalta a parlament gazdasági bizottsága azt az ellenzéki törvényjavaslatot, amely szerint azok járuljanak hozzá nagyobb összegekkel a válság kezeléséhez, akik a legtöbb pénzt nyerték el az államtól az elmúlt években, és ne az önkormányzatokat és más intézményeket sarcolja a kormány.

A javaslatról viszont szavazni sem fog a parlament, mivel az elbukott már a gazdasági bizottsági ülésén, ahol

a fideszes többség nem támogatta a tárgysorozatba vételét. 

A bizottság fideszes elnöke, Bánki Erik még a szavazás előtt elmondta, hogy a javaslat szerintük súlyosan sérti az alaptörvényt, hiszen visszamenőlegesen vetne ki adókat, ráadásul teljesen érthetetlen módon jelöli ki azt az adózói kört, akiket érintene a törvénykezés. 

Szél Bernadett ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte magyar nép igazságérzetét nem véletlenül bántja, hogy Mészáros Lőrinc és társai milyen mértékben gazdagodtak az elmúlt években.

Hadházy Ákos felszólalásában kitért arra, hogy a javaslatot jogászok írták, ezért nem gondolják, hogy alaptörvényellenes lehetne, és elmondta azt is, hogy egy átlagos magyar embernek 200 ezer évig kéne dolgoznia ahhoz, hogy akkora vagyonra tegyen szert, mint amit Mészáros összeszedett.

(A 444 nyomán)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.