Hiába ástak ki másfél éve egy hatalmas gödröt, nem fog megépülni a ferihegyi parkolóház

2020. január 24. 13:50 - szerző: 168 Óra

Többek között a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal miatt nem épül hatszintes parkolóház a ferihegyi repülőtéren, ahol már tavalyelőtt ősszel kiásták az építési gödröt - írja a Napi.hu.

Orbán Balázs, a miniszterelnökség államtitkárának Kunhalmi Ágnes szocialista képőviselő kérdésére adott válaszából kiderül, hogy a Ferihegyi reptér 2-es termináljának bejárata elé tervezett parkolóház sosem fog megépülni.

A megépítés feltétele volt a szakhatóságként eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal hozzájárulása, de több ökból is megtagadták a hozzájárulást.

  • Úgy vélték, hogy a tervezett beruházás vonzáskörzetében több hasonló profilú létesítmény is található, így nem indokolt a megépítése.
  • Másrészt arra jutottak, hogy a reptér elé épített parkolóház negatívan befolyásolná a jövőbeni tömegközlekedés fejlesztésének lehetőségét.

Az ügyben eljáró V. kerületi kormányhivatal az építési engedély iránti kérelmet elutasította, amely ellen nem is terjesztettek elő kereset, így a parkolóházzal kapcsolatos döntés jogerőssé vált.

A szakhatóság által hivatkozott jövőbeni tömegközlekedés az évtizedek óta tervezett ferihegyi gyorsvasút lenne, de utóbbi szintén nem épül.