Párizsban váratlanul megjelent a kisvonatozó Orbán Viktor

2018. augusztus 19., 18:56

Szerző:

Június 25-én megjelent egy graffiti Budapesten a Dob utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán önfeledt vigyorral kisvonatozó Orbán Viktorról, amely, úgy tűnik, most világhódító útra indult, művésze, a Banksy-parafrázis ként működő Basky legalábbis a következő posztot tette ki a Facebookra tizennyolc órával ezelőtt. 

 

Charlie Chaplin társasága – fűzhetjük hozzá – egyébként találó, már csak azért is, mert néhány fénykép tanúsága szerint a magyar miniszterelnöknek is van némi érzéke a burleszkhez.

Ezt a plakátot valószínűleg majd nem lehet majd ugyanolyan játszi könnyedséggel eltávolíttatni a Montmartre lépcsőinek a tövéből, mint amilyen gyorsan  eltüntették a graffitit a Dob utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán, úgyhogy a magyar diplomácia közelmúltbeli ámokfutásaira tekintettel azt is megkockáztathatjuk, hogy alakul a francia-magyar diplomáciai viszály. Ebben a viszonyban Emmanuel Macron álláspontja egyébként teljesen világos. A francia elnök korábban már többször is beleszállt Orbánba, akit egy februári sajtótájékoztatóján gyakorlatilag kinevetett a kormányával együtt, amiért Magyarország egyedüliként nem vesz részt az Európa jövőjéről szóló konzultációban, áprilisban pedig egy interjúban jelentette ki, hogy egyetlen értéket sem vall magáénak, amelyet a magyar miniszterelnök képvisel. Később Orbán Viktor is üzent neki, mégpedig azt, hogy nem kér a Franciaország vezette Európai Unióból.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.