Pár percre kiengedték a börtönből a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, majd újra őrizetbe vették

2018. december 7. 11:36 - szerző: 168 Óra

Kiengedték a börtönből a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, R. Szilvesztert (40), igaz, csak pár percre. Alighogy kilépett az intézmény kapuján, a rendőrök őrizetbe vették – írja a Blikk.

Szerdán letelt az ötéves büntetése, amit betörés és rablás miatt szabtak ki rá. Őt gyanúsítják azonban Kardosné Gyurik Krisztina megölésével, és kezdődik az új eljárás.

– Védencem őrizetbe vétele eddig nem történhetett meg, mivel jogerős börtönbüntetését töltötte. Most azonban, hogy az egyik eljárás véget ért, elkezdődhetett a másik. Jelenleg egy rendőrségi fogdán van, letartóztatásáról hamarosan dönt a nyomozási bíró. Mivel nagyon súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, nagy valószínűséggel nem házi őrizetbe, hanem újra börtönbe kerül

– közölte a lappal Lichy József ügyvéd.

A gyilkosság helyszíne
Fotó: 23.kerület.ittlakunk.hu

Az asszony 2013-ban tűnt el, egy futásból nem érkezett haza, holttestét hamarosan megtalálták. A feltételezett gyilkos elfogására azonban öt évet kellett várni. Idén szeptemberben viszont a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttesten talált anyagmaradványok és R. Szilveszter DNS-mintája között.

A férfi akkor már közel öt éve börtönben volt, jogerős ítéletét töltötte betörés és rablás miatt. A protokoll szerint meg kellett várni, amíg jogerős börtönbüntetése lejár, szabadul a börtönből, csak utána vehették őrizetbe egy olyan bűncselekmény miatt, amelynek a nyomozása jelenleg is tart.