Meghamisította Hadházy Ákos sajtótájékoztatóját a hírhamisító Papp Dániel által vezetett közmédia híradója - Videó

2019. szeptember 30., 20:03

Szerző:

Ismét méltóvá vált nevéhez a hírhamisító Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, akinek fennhatósága alá tartozó M1 Híradó bizonyíthatóan meghamisította Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szavait, aki több más ellenzéki képviselővel együtt sajtótájékoztatót tartott hétfőn az MTVA Kunigunda úti székháza előtt.

Hadházy a kamerák előtt arról beszélt, hogy nem kormánydöntéssel, hanem konszenzussal kellene vezetőt kinevezni a bíróság jogerős döntése után hírhamisítónak nevezhető Papp Dániel helyett, és törvénnyel kellene tiltani a kormánypropagandát a közmédiában. Az M1 Híradója ahelyett, hogy bejátszotta volna a felvételt Hadházyról, a riportot felkonferáló bemondó, valamint a riport narrátora által a következő mondatot adta Hadházy szájába:

"Politikai nyomást kell gyakorolni a műsorszerkesztésre".

Hadházy valójában arról beszélt a felvételek tanúsága szerint, hogy annak érdekében kell valódi politikai nyomást gyakorolni, hogy a propaganda törvényi tiltása megvalósuljon. Ehhez képest csak a mondata egyik felét játszották be, majd szájába adták a mondat második felét.

Alább a Jeti Válasz videóján láthatják a valódi és a hamisított riportot egymás után.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.