Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Panaszt tett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az erzsébetvárosi kerületi lap ellen

2019. április 23. 16:20 - szerző: 168 Óra

Az Erzsébetváros nevű helyi ingyenes újságban rendszeresen lehetőséget kapnak az önkormányzati képviselők, hogy beszámoljanak a kerületben végzett munkájukról. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt álláspontja szerint ezt azonban arra használták fel, hogy az EP-választásra kampányoljanak. A párt ezért panaszt tett, a Fővárosi Választási Bizottság pedig a viccpártnak adott igazat.

A bizottság megítélése szerint a képviselők visszaéltek azzal a lehetőségükkel, hogy az ingyenes újság mellékletében, a Képviselői Híradóban bemutathatják képviselői tevékenységüket, ugyanis kampánykiadványként használták a lapot.

A határozat szerint Devosa Gábor, Kispál Tibor, Szűcs Balázs és Németh Gábor János  az MSZP-Párbeszéd, Moldován László az LMP, Juhász Szabolcs a Jobbikot, Sólyom Bence és Benkő Tamás pedig a Fidesz támogatására buzdította a kerületi lakosokat.

Az MKKP álláspontja szerint ez sérti a választási törvényt, mert előnybe hozza azokat a pártokat, amelyek megjelenhetnek a lapban, a bizottság pedig helyt adott a panasznak.