Palkovics László nem kapott titkos kódot, nem is tudott a szív alakú ágyat rejtő szobáról

2019. június 25., 09:59

Szerző:

Nem tudott az MTA SZTAKI épületében évekkel ezelőtt működő rekreációs szobáról Palkovics László. Szerinte egy lejáratási kísérlet áll a Ripost erről szóló pénteki cikke mögött – derül ki abból a válaszokból, amelyeket az innovációs és technológiai minisztert az atv.hu kérdéseire adott.

A Ripost pénteken szellőztette meg, hogy az épületben van egy „kéjbarlang” szív alakú ággyal és sarokkáddal, a helyiségbe pedig csak kiválasztott professzorok léphetnek be egy titkos kód birtokában. A SZTAKI ezt cáfolta, mégpedig azzal, hogy a kutatóintézetben ugyan fenntartottak egy szobát, de már rég felszámolták, Palkovics Lászlót pedig azért kérdezte meg az atv.hu az ügyről, mert éveken át a SZTAKI kutatója volt. Azt mondta: 

– Most gondolkodom rajta, hogy adtak-e nekem bármilyen titkos kódot, amikor a 2000-es évek elején beléptem oda. Úgy emlékszem, hogy nem adtak. Azt tudtam, hogy a SZTAKI-nak van egy uszodája, van egy orvosi szobája, de arról a szobáról, ilyen létesítményről nem volt tudomásom. De már ma sincs ez a valami, és nem is volt hozzá titkos kód, legalábbis így hallotta az egyik SZTAKI-s kollégától.

Fotó: Bazánth Ivola

Arra, hogy egyáltalán nem is hallott a szoba létezéséről, amelyben a piros, szív alakú ágy van és jacuzzi, Palkovics László azt mondta, hogy erről szerinte senki más sem hallott. Arra a felvetésre, hogy valaki megrendelte és kifizette, a tárcavezető azt válaszolta, hogy az intézet vezetői, amikor hallottak róla, meg is szüntették rögtön, miután megnézték, hogy mi is van ott.

– Volt egy felvétel, amit valaki fölvett tíz évvel ezelőtt, és ezt most elővette. Ez egy érdekes egybeesés

– jegyezte meg.

A SZTAKI kéjbarlangjával kapcsolatban felmerült, hogy a kiszivárogtatás célja az MTA kutatóintézetének lejáratása volt, és a kormányzatból vagy az ITM környékéről szivároghatott ki a videó.

– Én biztos, hogy nem vennék piros színű ágyat, sőt, ilyen alakú ágyat sem, nincs ilyesmire semmi szükség. De ez a szerintem egyébként említésre sem méltó dolog, hogy van egy szobában egy piros ágy, arra mindenképpen alkalmas, hogy az MTA SZTAKI-t – az MTA kutatóintézet-hálózatának az egyik legkomolyabb, nemzetközileg is elismert kutatóintézetét –, lejárassa. A kérdés az, hogy kinek áll érdekében, hogy a SZTAKI-t lejárassa? Az első triviális válasz, hogy a kormánynak. De ha megnézzük ennek egy kicsit a részleteit, ha kontextusba helyezzük, átgondoljuk ezt a dolgot, arra a következtetésre jutunk, hogy nem a kormánynak az érdeke

– állapította meg a miniszter.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.