Óbudai óvodásnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

2020. szeptember 20., 14:15

Szerző:

Pozitív lett a koronavírus-tesztje egy óbudai óvodásnak - vette észre a 444.hu az önkormányzat honlapján. A tájékoztatás szerint a gyerek a Pitypang Művészeti Óvodába jár, aminek azonnali fertőtlenítését rendelte el Kiss László óbudai polgármester. A fertőtlenítés vasárnap délelőtt meg is történt.

A gyermek szeptember 15-én, kedden járt utoljára az óvodában a PCR-tesztet csütörtökön végezték el, az eredményt szombaton tudta meg az óvodavezető. Az önkormányzat szerint 13 gyermek és 4 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben.

Az esetről tájékoztatták a többi szülőt is, aki nem szeretné óvodába vinni gyerekét, annak nem kell igazolás ebben az esetben.

Más óvodai csoport vélhetően nem érintett a fertőzésben, így az óvodai nevelés a Pitypang Művészeti Óvodában a fertőtlenítést követően zavartalanul működhet tovább - olvasható az önkormányzat honlapján.

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.