Óvoda: Tarlós szerint Karácsony nem ismeri Budapestet, mert nem budapesti születésű

2019. szeptember 2., 12:12

Szerző:

Negatív kampánnyal vádolta meg Karácsony Gergelyt, az ellenzéki együttműködés főpolgármester-jelöltjének hétvégi kampánynyitóján elmondott beszéde miatt Tarlós István főpolgármester a Kossuth Rádióban.

Az MTI olyan sajátos összefoglalót készített Tarlós interjújáról, az ugyanis nem derül ki, hogy Karácsony mivel kritizálta a főpolgármestert, de az igen, hogy Tarlós a „negatív kampányra” végig – objektív megállapítható módon – személyeskedve reagált. Az interjú kivonatának 95 százaléka az ellenzéki jelölt kritizálásáról szólt, többek között elhangzott Tarlóstól, hogy

  • Karácsony nem ismeri Budapestet, lévén, hogy nem budapesti;
  • Karácsony „nagyon sűrűn” nem mond igazat;
  • Tarlós szerint nem úgy van fővárosi parkolási botrány és patkányinvázió sem, ahogy Karácsony arról beszámolt;
  • Karácsony – noha öt éve polgármester – nem ismeri az önkormányzati törvényeket;
  • Karácsonynak nincsenek eredményei;
  • Karácsony mögött régi SZDSZ-esek állnak – mondta a kilenc éve megszűnt pártról a régi SZDSZ-es Tarlós István;

Végezetül Tarlós érdekes dolognak nevezte Karácsonynak az  Ekrem Imamoglu isztambuli főpolgármesternél tett látogatását, és arról beszélt, nem tudja, mit írnának az újságok, ha ő egy iszlám országba menne el választási tanácsokat kérni. Megjegyezzük, épp most kelt híre, hogy a Magyar Honvédség török katonai járműveket vásárol, illetve Orbán Viktort miniszterelnök is ismét fogadja az ősszel Recep Tayyip Erdogan török elnököt.

Egy rövid gondolat erejéig az állami hírügynökség összegezte, Tarlós azt ígérte, hogy folytatják az állami támogatással megkezdett (elegendő fővárosi források hiányában – a szerk.) programokat (M3-as metró), illetve  állami támogatással nekiállnak a Lánchíd felújításának, valamint a Blaha Lujza tér felújítása is idén indul. A főpolgármester a Fidesz 2014-es „Folytatjuk!” választási szlogenjét felidézve elmondta, hogy folytatódnak a nagyszabású kerékpáros-fejlesztések, újraépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat, valamint elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése.

Tarlós István eddig csak olyan témákban tett választási ígértet, amelyekben kemény kritikák érték, mint az M3-as metró klimatizálása vagy a parkolási rendszer.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.