Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Felelőtlen kontárkodás miatt szakadt le az óvoda plafonja Csorváson

2019. november 22. 20:10 - szerző: 168 Óra

Csorváson, egy óvodában, az egyik csoportszobában, augusztus 10-én kora délután megrepedt, majd leszakadt az álmennyezet. A helyiségben éppen két felnőtt és hét kisgyermek volt. Az óvónők, amikor észrevették, hogy reped a mennyezet, a gyermekeket gyorsan kivitték a szobából, így már nem voltak ott, amikor az leszakadt.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás során kiderült, hogy szabálytalan kivitelezés miatt kerültek veszélybe az óvónők és a gyermekek.

A gipszkarton-szerelési munkálatokat végzők ugyanis szabálytalan technológiát alkalmaztak, elfogyott a fém beütő-dübeljük, ezért műanyagot használtak.

Jól látszik a műanyag dübel
Fotó: police.hu

A rendőrség a felújítás felelős műszaki vezetőjét és az alvállalkozó cég képviselőjét, valamint a munkálatokat végző három alkalmazottat gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügy iratait szerdán továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre – írta a police.hu.