Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Valami nagyon nincs rendben a fideszes parlamenti képviselő életrajzával, a kérdésekre pedig nem válaszol

2019. augusztus 22. 11:17 - szerző: 168 Óra

Ovádi Péter azt sem tudja, mikor diplomázott.

Az Országgyűlés honlapján szereplő adatlap szerint Ovádi Péter veszprémi fideszes országgyűlési képviselő 2017-ben szerezte okleveles mérnök-informatikus diplomáját a Pannon Egyetemen. A veszprémi önkormányzat honlapjának 2014-ben archivált oldalán viszont Ovádi már diplomázott önkormányzati képviselőként szerepel – vette észre a Magyar Narancs.

Ovádi 2010 és 2018 között volt helyi önkormányzati képviselő. Tavaly országgyűlési mandátumot nyert, ezért összeférhetetlenség miatt lemondott városban viselt posztjáról. A lap azt írja, ha a 2010–2014 közti adat a hiteles, akkor Ovádi országgyűlési képviselőként közölt rossz adatot. Ha viszont a parlamenti önéletrajza a hiteles, akkor önkormányzati képviselőként téveszthette meg a választókat azzal, hogy megelőlegezte diplomáját.

Fotó: Ovádi Péter Facebook-oldala

A politikus a lap érdeklődésére nem válaszolt. A Pannon Egyetemtől a Magyar Narancs megkérdezte, hogy Ovádi melyik időszakban volt az intézmény hallgatója, melyik szakon és mikor diplomázott. Az egyetem azt válaszolta, hogy a kért adatok személyes adatnak minősülnek, amelyek nem a politikus közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkeztek, ezért az intézménynek nincs jogszabályi lehetősége a kiadásukra.