Ötvenmilliárdból építhet új hidat a Tiszán Mészáros bizalmasa

2018. július 14. 09:36 - szerző: 168 Óra

Új, 556 méter hosszú Tisza-híddal kapcsolódik az M44-es gyorsforgalmi út legnyugatibb szakasza a már épülő középső részhez – írta meg a kormányközeli Magyar Idők, amelyet a hvg.hu szemlézett. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában megvalósuló projekt mintegy 50,3 mil­liárd forintba kerül, a lap cikke szerint a közelmúltban elbírált közbeszerzési eljárás eredményeként a kivitelezést a Szíjj László-féle Duna Aszfalt végezheti.

A hidat az M44-es legújabb szakaszán építik meg, a gyorsforgalmi út Lakitelek mellett elhaladva Tiszakürtig vezet majd, ott húzzák fel az új sztrádahidat, mely az Uvaterv Zrt. tervei alapján készül el. A híd legnagyobb szabad nyílása 152 méteres lesz.

A Magyar Idők szerint Kunszentmártonnál is lesz új híd, ott egy 450 méteres acél ívhidat építenek a Körösön, amely a meglévő Körös-hidak építészeti hagyományait követi.

Az M44-es Kondoros és Tiszakürt közötti, középső szakaszát a NIF Zrt. tájékoztatása szerint várhatóan 2019 harmadik negyedévében adják át – olvasható a cikkben.