Ötezer forintért, egy sörösüveggel verte agyon a 87 éves nénit egy 19 éves férfi Tatabányán

2018. november 22., 10:50

Szerző:

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy fiatal férfival és annak nagybátyjával szemben.

Az elkövetéskor 19 éves férfi 2017. május 22-én szabadult a börtönből, ezt követően jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezett, hajléktalan életmódot folytatott, és a sértett tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát. Az elkövető rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves asszonyhoz, tőle cigarettát és kisebb összegeket kért.

A tél közeledtével a vádlott szeretett volna valamilyen fűthető szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, had lakhasson náluk. Az idősebb férfi a szállás fejében pár ezer forintot kért a rokonától, akinek nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette őt arra, hogy a közelben lakó sértettől – szükség esetén erőszak alkalmazásával – készpénzt szerezzen.

2017. október 1-jén, reggel, a fiatal férfi magához vett egy sörösüveget, majd mindketten a sértett lakásához mentek. A nagybátyja a közelben várakozott, míg ő a nyitott kertkapun és a lakásajtón keresztül besurrant. A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülő asszonyhoz, és

kétszer a sörösüveggel, majd többször ököllel, nagy erővel megütötte, illetve lábbal megrúgta a sértett fejét.

Ezt követően a támadó az asszony konyhai szekrényben lévő pénztárcájából kivett 5.000 forintot, összesöpörte a sörösüveg szilánkjait, azt a szemetesbe dobta, majd a vérző sértettet magára hagyva kiment a lakásból. Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, így a szomszédok hívták a mentőket.

A férfiak a pénzt egymás között elosztották.

Az idős sértett a kórházba szállítását követően belehalt a bántalmazásba – írja az Ügyészség, amely tegnap arról számolt be, hogy egy 78 éves asszonyt azért vertek halálra egy seprűnyéllel, mert nem adott tüzet a két támadójának.