Őrült tempó: idén tavaszra már kész is lesz a pécsi piac, amelyet Hoppál Péter tavaly tavaszra ígért

2019. február 12. 09:04 - szerző: 168 Óra

A jeles műgyűjtő, Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő eredetileg tavaly tavaszra ígérte az uránvárosi piac és szűkebb környékének rendbetételét, aztán szeptemberben kiderült, hogy idén január 31-re módosították a határidőt.

Január 31-én azonban a Pécsi Stop munkatársa még mindig nem átvágásra váró szalagot, csupán sürgölődő munkásokat látott a tetthelyen.

A Pécsi Újság.hu cikkében Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetője azonban újabb időpontot dobott be a köztudatba:

a tavaszt.

Mint a cikkből kiderül, a piac megnyitásához kivitelezői munka már nincs hátra, így a használatbavételi engedély megszerzését követően visszaköltözhetnek a bérlők és megnyithat a piac.

Vagyis még sok adminisztrációs teendő van, a városnak szerződést kell kötnie a Pécsi Vagyonhasznosítóval az üzemeltetésre, nekik pedig a bérlőkkel. Ezután pedig minden egyes üzletnek üzemelési engedélyt kell kérnie és kapnia az új helyre.

A piac rekonstrukciója egyébként a hosszú menetelés közben jócskán meg is drágult: eredetileg 150 millió forintot szántak rá, ez viszont nem volt elég. 2019 januárjában a befejezéshez még 65 millió plusz forintra volt szükség, de ebből csak 54,847 millió forintot ítéltek meg előzetesen, a különbözethez kormánydöntésre volt szükség.