Őrület a kormánymédiában: meggyalázta a szent ünnepet az Aldi a karácsonyfás lábtörlővel

A Magyar Idők tényleg komolyan gondolja, hogy a német diszkont ezzel belerúgott a kereszténységbe.

2018. november 27., 18:17

Szerző:

Ez itt ugyan nem a reklám helye, de akinek erre futja az ízlése, darabonként 2999 forintért egy stilizált karácsonyfával díszitett lábtörlőt vásárolhat a német diszkontláncnál, az Aldinál. Hogy ez miért hír? Csak azért, mert a kormány szócsöveként működő Magyar Idők egy egészen dörgedelmes cikket rittyentett, miután „egyik olvasója” felhívta a lap figyelmét a gyalázatos termékre.

A kormánylap nem kevesebbet állít, minthogy azzal, hogy „a kedves vásárló a karácsonyfába törölheti a sáros, kutyagumis lábát majd az ünnepi időszakban, vagy akár utána is”, az Aldi egy olyan „mindenki számára immár nyilvánvaló Nyugat-európai törekvésbe” illeszkedik, „mely a szakralitást mindenáron ki akarja törölni az ünnepből”. Ebbe a folyamatba illeszkedik az újságíró szerint az is, amikor a Lidl kiretusálta a kereszteket egyes termékeiről.

A karácsony szándékos és tudatos meggyalázásához azonban nem kell külföldre mennünk – írta a Magyar Idők.

Az olvasó által küldött reklámújság a lap szerint tele van karácsonyra utaló holmikkal, de ezek közül csak a lábtörlő „problémás”, de azért abban biztosak lehetünk, semmilyen más vallás ünnepi jelképe nem kerül majd rá semmilyen lábtörlőre, egy áruházban sem.

Vagy tán örülnünk kell annak is, hogy „csak” lábtörlőt, és nem karácsonyi WC papírt forgalmaztak? – zárja magvas gondolatait a kereszténységért őszintén aggódó újságíró.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.