Ikreknek adott életet az otthonában egy miskolci nő, a mentők vezették le a szülést

2020. augusztus 12. 07:03 - szerző: 168 Óra

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint tegnap délután kaptak bejelentést a helyi mentésirányításra, hogy egyperces fájások jelentkeztek egy 35 hetes, ikrekkel várandós kismamánál.

A rutinos mentésirányító azonnal több egységet is riasztott, miközben tanácsokkal látta el a vajúdó asszonyt és a környezetét. Az esetkocsi, a gyermekorvosi kocsi és a kiemelt mentőegység percek alatt helyszínre ért, őket pedig a landoló mentőhelikopter követte.

A hetedik szüléséhez készülő édesanyának éppen akkor folyt el a magzatvize, amikor a mentők beléptek az ajtón, ezért úgy döntöttek, hogy a lakásban fogják levezetni a szülést.

Pillanatok alatt komplett sokktalanítóvá alakították a hálószobát, ahol perceken belül teljes biztonságban segíthették világra a két egészséges újszülöttet. A magas színvonalú ellátása után, a mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülötteket és az édesanyát.

Az Országos Mentőszolgálat szakemberei több mint 500 gyermeket segítenek világra évente, ám az ikerszülés óriási ritkaságnak számít náluk.

Nem először vezettek le szülést a mentők: