Örömtáncot jár a kormánypropaganda, mert elsőfokon pert vesztett Márki-Zay Péter

2018. december 15. 07:29 - szerző: 168 Óra

Két személyiségi jogi pert is elvesztett Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere a Szegedi Törvényszéken pénteken – írja a Délmagyar.hu, amely ugyanakkor nem emelte ki, hogy itt elsőfokú, nem jogerős döntésekről van szó.

A pert Végh Ibolya, Hódmezővásárhely korábbi aljegyzője, és Paragi István, az Építészmester Zrt. vezérigazgatója indította, mondván, hogy a polgármester nagy nyilvánosság előtt megsértette a jó hírnevüket, és nem mondott igazat róluk, illetve a vállalkozásról. 

Márki-Zay korábban azt mondta ugyanis, hogy az önkormányzat több lakást megvett a cégtől 2017-ben, melyek egy részét áron alul adta el. Az árbecslést szerinte az építőcég tulajdonosának érdekeltségi körébe tartozó Kupola 2000 Kft. végezte. Végh Ibolya aljegyzőről pedig azt mondta, az önkormányzati lakás megvásárlásának módja felveti a hűtlen kezelés gyanúját, a települést emiatt ugyanis számszerűsíthető veszteség érte, Végh túl olcsón jutott ugyanis az ingatlanhoz.

A Szegedi Törvényszék mindkét ügyben elmarasztalta Márki-Zay Pétert és kimondta: a polgármester valótlan állításokat fogalmazott meg a felperesekről. Paragi István jó hírnevét sértette meg, a volt aljegyzőnek pedig a becsületét is. A vásárhelyi polgármesternek ezért Paragi Istvánnak 500 ezer, Végh Ibolyának pedig 1 millió forintos sérelemdíjat kell fizetnie, valamint a több százezer forint perköltséget is meg kell térítenie.

A feleknek az ítélet írásba foglalásától számítva 15 napjuk van, hogy fellebbezzenek, azaz az ítélet nem jogerős.