Örökség miatt kaptak össze, szíven szúrta testvérét az isaszegi gyilkos

2020. április 8., 15:06

Szerző:

Három hónappal meghosszabbította a letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság annak a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly nyáron megölte a testvérét Isaszegen.

A testvérek már régóta rosszban voltak egymással egy örökség miatt. A későbbi áldozat az élettársával és hat kiskorú gyermekével az isaszegi otthonában tartózkodott, amikor megérkezett hozzájuk a bátyja. A férfi egy 20-25 cm pengehosszúságú késsel és egy kiélezett gyalogsági ásóval a kezében bement az ingatlanba, és közben azt kiabálta, hogy megöli a fivérét A keresett férfi élettársa megpróbálta megakadályozni, hogy a támadó bejusson a házba, ezért dulakodni kezdtek.

A kiabálásra megjelent a támadó testvére, aki a gyanúsítottat félrelökve a házból az udvarra menekült.

A gyanúsított, miközben többször halálosan megfenyegette az öccsét, utánament és szíven szúrtat.

Ezt követően a férfi késsel a kezében távozott a helyszínről. A megkéselt férfi a kórházba szállítását követően életét vesztette, halálát a szívet ért szúrás okozta.


Fotó: MTI/Kovács Tamás

A bíróság szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítékok elrejtésének, valamint megsemmisítésének veszélye miatt meghosszabbította a férfi letartóztatását. De esetében attól is tartani lehet, hogy megpróbálná befolyásolni a még ki nem hallgatott tanúkat. A férfi és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.