Videón mutatta be a Fővárosi Állatkert a két hónapos óriásvidra kölyköket

2020. december 18., 13:17

Szerző:

Ezek az első, Magyarországon született és a két hónapos kort megélt óriásvidrák. 

 

A látogatók a koronavírus-járvány miatt személyesen nem, de videón már láthatják az október elején született óriásvidra kölyköket. A Fővárosi Állat- és Növénykert szerint ez azért nagy szó, mert még a saját gondozóik közül is csak ketten mehetnek be az állatokhoz és ők is csak a legszükségesebb feladatok elvégzése miatt. A vidrák ugyanis most nyugalomra van szükségük. A szülőpárnak Cumanának és Madidinek már voltak korábban kölykei, de azok elpusztultak. 

“Sajnos ezek az állatok csak néhány hétig maradtak életben, amin sokat szomorkodtunk, de az óriásvidráknál sajnos nem ritka az ilyesmi (az elmúlt húsz év állatkerti születésű óriásvidrái közül csak minden harmadik érte meg az egyhónapos kort, és a vadonban is sok állat pusztul el még kölyökkorban), különösen az első alomban született kölykök esetében. Ám mi továbbra is bizakodók maradtunk, annál is inkább, mert a szülőpár szoros kapcsolata és az első ellés tapasztalatai alapján számítani lehetett arra, hogy Cumana és Madidi frigyéből amint lehet, újabb kölykök születhetnek” - írja az állatkert. És igazuk is lett. 

 

A két hónapos vidrákról készült videót itt nézheti meg:

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.