Több mint 150 millió forintba került a rendőrségnek három budapesti futballmeccs biztosítása

2020. január 21., 08:49

Szerző:

Összesen 154,4 millió forintot költöttek tavaly három nagy budapesti futballesemény biztosítására - tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól. A három mérkőzés és a biztosítás költsége így nézett ki:

  • a május 4-i FTC - Újpest - 46,5 millió,
  • a Magyarország-Szlovákia válogatott meccs - 66,1 millió,
  • a Fradi - CSZKA Moszkva - 41,8 millió.

A lap megjegyzi, hogy a sportesemények biztosítására költött pénz ennél magasabb, mert év közben más kisebb mérkőzést is felügyel a rendőrség. Ehhez a három meccshez ráadásul rendbontások is kapcsolódnak.

A FTC - Újpest meccs mellett a két tábor ultrái a Mester és a Haller utcán kerültek összetűzésbe, legalább 60 ember ütötte-verte egymást. Volt verekedés a magyar-szlovák és a Fradi - CSZKA Moszkva után is.

Összehasonlításképp, amikor Recep Tayyip Erdogan török elnök november 7-én Budapesten járt, és gyakorlatilag megállt az élet Budapesten, az az ORFK-nak 176, 5 millió forintba, a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak pedig 67 milliójába került.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.